A l’Aplec Internacionalista 2014 es parlà de justícia lingüística

(Font: Associació Catalana d’Esperanto)

La justícia lingüística ha estat el tema central de l’XI edició de l’Aplec Internacionalista, que del 5 al 7 de setembre, ha tingut lloc a l’Arboç (Baix Penedès). Hi han participat una setantena de persones vingudes majoritàriament dels Països Catalans, tot i la presència d’esperantistes vinguts d’Occitània, del Piemont, de Madrid i fins i tot d’Austràlia.

Els participants de l’aplec esperantista van participar en conferències i debats sobre la justícia lingüística. A més, la participació de l’Amical Wikimèdia, va permetre una sessió sobre Vikipèdia i l’intercanvi de coneixements. L’esdeveniment també va acollir una reunió de la secció esperantista de l’Assemblea Nacional Catalana, una presentació del Museu d’Esperanto de Subirats, una sessió sobre els esdeveniments esperantistes d’arreu del món, i sessions pedagògiques. Per una altra banda, l’Aplec oferia un curs inicial d’esperanto, de 3 sessions de 2 hores cadascuna, en què un quinzenat de nouvinguts han començat a aprendre la llengua internacional.

La part més lúdica ha estat nombrosa. Les mostres de folklore arbocenc, els tallers de danses tradicionals internacionals, la cançó improvisada en esperanto, els concerts dels Llunàtics del Priorat, No em toques (La Plana) i JoMo (Occitània) han donat el toc festiu a unes jornades que es van cloure amb una visita guiada a l’Arboç i un dinar de germanor.

L’esdeveniment l’han coorganitzat l’Associació Catalana d’Esperanto i l’Ateneu Arbocenc. A més, l’Aplec coincidia enguany amb la Trobada Ibèrica que cada any organitza alternativament les organitzacions esperantistes portuguesa, espanyola i catalana.

Per ampliar informació podeu veure també la conferència d’en Michele Gazzola a l’Espai Vilaweb.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s